Dívčí touha - omáčka

11.10.2012 16:15

Dívčí touha - omáčka - pro 4 osoby

 

500g masa, může být vepřová plec, hovězí zadní, vykostěný králík dle libosti,

jde to i z vařené slepice a obraného masíčka

2 velké cibule, štráfek slaniny

4 kyselé okurky, 3 vařené vejce

3 lžíce hořčice, sůl, pepř

zakysaná smetana, 3 lžíce hl. mouky

 

Vše nakrájíme na malé kostičky.

Na osmahnutou cibulku dáme slaninu, maso, osolíme, opepříme a osmahneme.

Po třech minutách podlijeme vodou a vaříme do měkka, přidáme nakrájené okurky.

Těsně před ukončením omáčky, přidáme nasekané vařené vejce, hořčici.

Necháme lehce projít varem, zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.

Minutku provaříme a odstavíme.

Vmícháme zakysanou smetanu (lze i bez ní). Podáváme s rýží.